Make up for her

Make up for her

ponedjeljak, 2. prosinca 2013.

Make up vodič za određeni tip lica :)






 Evo ukratko kako našminkati određeni tip lica (bilo ono tamnog ili svijetlog tona).


✩ Tamna boja lica

Zelene oči

Ako su oči zelene boje dobro je koristiti zemljane tonove sa visokom pigmentacijom, ali ne pretjerivati sa količinom. Iako na blijedoj koži pojačano sjenilo djeluje kao  podočnjak, na tamnoj ne izražava oči. Kad se koristi olovka za oči, tu pristaju ljubičasta, smeđa i crna. Kao kontrast zelenim očima je preporučljivo nositi vatrene boje (narančasta, crvena), u bilo kojem intenzitetu. Pri nanošenju treba pripaziti da se boje na licu ne sudaraju u jačini intenziteta kojim su nanošeni.


Plave oči




Make up za plave oči je vrlo sličan onome za zelene. Plava i zelena boja nikako ne pašu jer su nastala jedna od druge, uz to - sudaraju se u kontrastima. Zemljane boje mekih tekstura su najbolji izbor. Ponekad je kao izbor poželjna i ljubičasta, ali ona svjetlijih tonova koja uz to vuče više prema crvenkastim pigmentima. Kad smo kod boje ruža, dopuštene su sve nijanse.


Smeđe oči

Uz smeđe oči paše sve. Od tamnih do svjetlijih nijansi, nježnih ili britkih intenziteta. Ali, treba pripaziti na prirodno smeđe boje jer neke ne pašu na brončanu kožu (nijanse koje vuku na nježno rozu ili pak plavu).


 ✩ Svijetla boja lica

Zelene oči


 Budući da je boja kože svjetlija pristaju joj tamniji pjeskasti tonovi, ali i ekscentrična roza, indigo ljubičasta i narančasta. Kao i kod svakog šminkanja treba pripaziti na intenzitet i izraženost (ako su oči izražene jakim nanosom sjenila tada usne trebaju biti u neutralnim tonovima). Također, dobro je uskladiti boju usana sa bojom sjenila.

Za plave oči je predviđeno isto kao i za zelene. Crvena je najbolja protumjera plavoj, ali se mora izuzeti narančasta (u slučaju ruža jer kao sjenilo ističu ako su kombinirana sa tamnijim). Također, ova vrsta kože je vrlo osjetljiva kad je u pitanju konturiranje očiju - preporučljivo je ne pretjerivati sa crnilom.


Smeđe oči


U ovakvim slučajevima sve pristaje, od žućkastih do crnih tonova. Ali, pažljivo se treba nanositi jer bi pretjerano sjenilo tvorilo lažne podočnjake ili pak činiti oči manjima zbog svijetle kože koja je podložnija nepravilnostima jer ima izraženiju prozirnost.










Nema komentara:

Objavi komentar